Det bästa till mor

Har just varit ute på ett Bernt Johanssonsk pass. Han brukade under sin karriär lägga upp vissa pass på så sätt att han cyklade i medvind till han var slut och vände sedan åter hem i motvinden. Nu tycker jag ju genuint illa om cykling även om jag har full förståelse för de som utövar sporten, så jag sprang idag.

Kroppen kändes slut redan i bilen ut till leden och benen svarade inte alls utan kändes tunga. Det var en bra mindset övning att ta sig ut de 12 kilometrarna för att sedan vända åter hem. Missnöjd med att det blev kortare och långsamare än jag planerat och missnöjd med att jag gick allt för många onödiga sträckor. Dock nöjd med att bibehålla nästa 3 timmars pulshöjning. Det har varit en fantastik dag med en temperatur på 25 grader men värme brukar inte påverka mig nämvärt. 

Leden är underbar så här års och det växlar i dofter mellan nyutslagna liljekonvaljer och rävgryt (brett spektra av dofter däremellan vill jag lova!) Djuren håller sig undan i skuggan och endast en råbock förnedrade min fart parallelt med leden.  Jag sprang förbi vackra lilla Ringsjön och lovade mig att nästa gång ta med mig saker så jag kan ta ett dopp i denna idyll.

Jag ställde bilen vid Tureholms Slotts ridskola för att komma ut en bit på nya marker och sprang 12 km ut och vände för att ta samma sträcka åter till bilen. Under denna tid på Sörmlandsleden träffade jag inte en enda person och då slog det mig!

Innan jag kom iväg på mitt pass placerade vi 100 gäster som alla firade Mor idag med After Noon tea på Stadshotellet och det är väl gott så, inte minst för oss! Vinkar

Det som slog mig är att det vackraste man kan ge till sin Mor är det jag tycker är lyxigast av allt; Sin tid!! Jag hoppades hela rundan att få träffa några yngre  med picknickkorg eller liten ryggsäck fylld med överaskningar i form av gott kaffe, egenhändigt bredda smörgåsar något gott hembakt eller schyssta ostar valda med omsorg. Kanske någon som i förväg varit ute på leden och grävt ner en flaska rosé för att trolla fram ur jorden inför en förvånad och glad Mor. Men icke!

Hur firade jag själv min mor med denna min egna insikt och åsikt? Som den snåla fan jag är fick hon 5 minuter av min tid via telefon.... Visst hade jag hunnit till Halmstad och åter denna söndag som en glad överaskning (hoppas man ju iallafall) men så funkar jag ju inte alla gånger tyvärr. 8 timmar restid är ju faktiskt kortare än vissa promenader jag tar. Nåväl, hoppas ändå hon kände kärleken stråla mot henne denna amatöreras dag. Proffsen ger ju sin tid till mammsen många andra dagar. Tid är lyx men även föremål för det dåliga samvetet. 

-Har hundarna fått tillräckligt med tid idag. Har jag ägnat personalen mitt ärliga intresse den senaste tiden. Har trädgården fått lite ömhet?  Har jag gjort något för att förenkla Agnetas liv denna veckan? Har jag varit snäll mot mig själv? Har jag ringt Mor? 

Tid är lyx och bristvara och ger man bara det man kan så skall man nog undvika att ha dåligt samvete. Men nog hoppas jag att någon vill ge mig mycket av sin tid och uppmärksamhet om jag någon gång behöver det lite extra.

Puss Mamma!