Glad personal som gör egna, förhoppningsvis, bra val

Tack och lov får jag ofta höra att det är trevlig stämning på vårt lilla hotell. Gästerna säger att det är familjärt och ibland får jag frågan hur detta kommer sig. Jag har alltid samma svar --Alla trivs! -Alla trivs? Så kan det väl ändå inte vara? Klart att det är ett kaxigt svar från en arbetsgivare men jag har blivit tydlig i den här frågan, hoppas jag iallafall..

- Dåliga dagar finns inte här! är ett uttryck man ibland hör men det stämmer ju faktiskt inte. ALLA har mer eller mindre dåliga dagar och det är jag fullt medveten om. Det jag pratar om är det stora hela och då kan jag säga att all personal har det bra. Och hur kan jag veta detta? Ja, det vet jag såklart inte men det jag kommunicerar är att har man inte kul på jobbet efter att ha framfört sina förslag på förändringar som kanske aldrig genomförs. Då! då skall man göra något annat.

ALLA har ett val och det är klart att det kan vara lätt för mig att säga som har ett jobb som jag stortrivs med och trygghet i form av familj, ordnad ekonomi e t c. Jag baserar återigen detta på boken 10 saker man ångrar på dödsbädden. 10 saker oavsett ålder, ekonomi, kön eller religon. En av dessa saker de döende gav uttryck för var att de inte förstod att glädje var ett val man kunde välja under sin levnad. Att glädje faktiskt är ett val.

Det är beklämmande att se kamrater stanna kvar på understimulerande jobb i trista miljöer år ut och år in i väntan på en pension som kanske aldrig kommer. Det kan också vara en pension som inte blir vad man tänkt sig då man levt ett socialt och innehållsfattig liv på få upplevelser och när väl pensionstiden kommer vet man inte alls hur man skall hantera den. Det är lika trist att se vänner som stannar i destruktiva förhållande som är uppenbart trista i 20, 30 år innan de sätter ner foten och då kanske det redan är för sent. Eller så konstaterar de på dödsbädden att glädje var ett val som jag valde att avstå ifrån. Hemska tanke!!!

Alla kan inte trivas med att jobba på Trosa Stadshotell och när någon kommer fram till detta är jag och Agneta de första att hjälpa till att få den personen till ett nytt jobb med nya förutsättningar och trevnad. Klart att det är bättre för oss båda. I vår bransch är det dessutom ganska lätt att hitta nya jobb för den som är duktig.

Personal som vill ha kul och vet vad som egentligt är ett problem gillar jag!

-En glödlampa är trasig på mitt hotellrum!Arg - Har någon dött? är allvarligt skadad? Troligtvis inte... Trist med trasig lampa men ett litet, lättlöst problem. Vi ber om ursäkt och nu är lampan fixad.

Hur leker Du Ditt liv?

Jag för egen del hoppas verkligen jag kliver åt sidan och gör något annat den dag jag inte längre tycker det är kul att driva vårt lilla hotell. Den dagen kommer säkerligen leveransen till våra gäster och personal att vara sämre och då är det bättre att någon annan tar vid. I dagsläget har jag väldigt svårt att se den dagen komma då det just nu är buskul på jobbet. Dessutom leker vi livet på ett sätt som troligtvis ger oss förutsättnigar att driva vidare i flera år framöver. Det känns som om vi någonstans, om aldrig så lite, förstått att det gäller att ha så kul man kan ha det utifrån sina förutsättningar. Målet är inget vägen är allt, eller hur var det nu?

Skapa er ett gott liv!!

Alla har ett val, vad väljer Du?