Förberedelser

All vi som har förmånen att ha startplats på Fjällräven Classic har mer eller mindre bråda dagar såhär års. Jag tänker en stund på FC nästan varje dag. Dels härliga bilder från förra året och dels vad som komma skall. Det är lite Nalle Puh över det hela, ni vet han som tycker honungen smakar bäst just när man skall öppna burken, mycket är häligt med FC redan under förberedelserna.

För mig känns det väldigt viktigt att all utrustning är införskaffad i god tid och kan utprovas så att allt funkar. Att stå på leden och försöka sätta upp ett tält som man inte är speciellt familjär med, utan fungerande pannlampa i kvällsmörkret och ett ihållande skoskav samt dålig mage för att man inte testat maten innan vandringen grusar ju upplevelsen vilket är onödigt.

Eftersom jag var med förra året har jag nästan all utrustning klar men i år följer min fru Agneta med och då skall samma inköpslista gås igenom även för henne.  Det blir en ny upplevelse även för mig då jag inte övernattade förra året. Det är mycket som skall införskaffas och provas, allt från pannlampa i norr till sockar och skor i söder... Det är ju inte direkt gratis att beta av utrustningslistan så startar man i god tid är det lättare att fynda.

Det är första gången Agneta går och jag vill verkligen göra allt jag kan för att leverera en skön upplevelse.  Därför testar hon nu en Friluft 55 rygga och jag en Kajka 75, man är väl gentleman.. De längre söndagspromenaderna sker inom kort med ryggsäckarna för att vi verkligen skall förvissa oss om att det sitter skönt. Sovsäckarna vi valt är Sarek 3 Säsonger, så vi hoppas verkligen inte det blir den 4e säsongen  i augusti!  Tältet blev ett Abisko lightweight 3 då jag gärna vill ha gott om plats även om vi bara är 2. Nästa gång tar vi kanske med hundarna och slipper då köpa nytt igen. När jag testade tyckte jag det var ett lätt tält att både bära att sätta upp och har nu även provat när det blåser lite friskare och det funkar utmärkt.

Det nästan viktigaste av allt för en skön vandring är ett par väl ingågna skor eller kängor tycker jag och här kommer vi till ett strategiskt beslut; skor eller kängor? Förra året gick jag i mina trailskor från Inov8 och det var hur skönt som helst. Självklart inte samma stabilitet som en känga men med stavarnas hjälp kändes det prima. Om det är regn innan vandringen och detta fortsätter även under den önskade solskensturen är säkerligen detta ett beslut att ångra..

Skall vinet vara bag in box eller flaska?

För att vara säkra på att den frystorkade maten inte gör magen orolig är det en självklarhet för mig att testa även detta i god tid innan avfärd mot Kiruna.

Visst börjar det kännas att vi kommer närmare nu i takt med att dagarna blir längre? Jag ser så oerhört fram emot att få träffa glada, blivande vänner från hela värden. Tror det var 18 nationaliteter i vår startgrupp!! Otroligt!!

Ses vi på Ripan?