Skor & Mat & Däck i ljuvlig förening

Jag har införskaffat en ny sko till mina rundor nu lagom till våren.

Mina kamrater vet redan att jag är frälst på Salmings pjuck ända sedan Anders Nordström på Art of Running presenterade dem för mig för ett par år sedan.

Denna gång är sulan från franska Michelin som är mer kända för bildäck och krogstjärnor, såklart genialt!!

Michelin startade sin tillverkning av däck redan på slutet av 1800 talet och vet såklart allt om bra grepp på olika underlag. Om ett sammarbete mellan skotillverkare och däckfabrikör funnits tidigare vet inte jag, om inte är det såklart på tiden.

I början av förra seklet startade Michelin en röd bok fylld med recensioner och tips på krogar och ställen att bo på. Guide Michelin. Syftet var att få folk att använda sin bilar för utflykter, slita på sina däck och på så sätt öka försäljningen för Michelins produkter, såklart genialt!!

Jag minns i mitten på 80talet så jag jobbade på en av Sveriges första krogar med en stjärna i "Gidden", L´Escargot. Vår strävan var  att även få den andra och på sätt bli först med denna bedrift. Så blev det inte så utan första 2 stjärnorna erhölls av duktiga Christer Lingström och i år fick vi vår första 3sträninga krog med Franzén.

Michelin marknadsförde sin idé som "Miles and Smiles"

Skon jag nu har på min fot heter OTComp vilket står för Off Trail Competition. För mig kunde C lika gärna stå för Confidence, förtroende, tillit. 

Jag kan inget om skor och väldigt lite om löpning. Dock har jag under många år hållt mig skadefri trots genomförande av löpningar och vandrigar på över 24 timmar i sträck så lite har jag lärt mig om mig själv och min utrustning. För mig är det viktigt med tillit till en sko när mörkret sänkts sig över spåret och det finns många partier av hala stenar och slipprig gyttja under lufsen.

OTs sko känns som en socka på foten och den goda passformen är såklart bingo för den som vill springa utan strumpor. När jag nu provar skon i vårvinterblåsten känns det tydligt vilket bra genomsläpp av luft den har. Skor andas såklart inte men den luftar prima vilket tode vara ett plus för de som swimrunnar och för oss som inte bryr oss om att springa runt vattensamlingar.

Skon väger runt 250gr, som en stor tornedos helt enkelt men det är framförallt gummit som jag tycker gör denna skon så spännande. Droppen är 4mm från häl till tå.

När jag nu testat skon med långlöpning på Sörmlandsleden och med backpass i Hammarbybacken så kan jag glädja mig åt att fått stor tillit till greppet med det nästa lite klibbiga gummit. Dubbarna är tillverkade på ett sätt att de är självrengörande under löpningen och inte sätts igen av småsten och grus. Även detta ger såklart ett förtroende för greppet.  Detta är också min enda undran gällande OT Comp. Kommer dubbarna palla för hård behandling på steniga leder? Ja, troligtvis, Michelin har ju provat dubbar under tuffa förhållanden i långt mer än 100 år.

Salming/Michelin!! såklart genialt!!

Det finns ingen video